Samen met de MuseumJeugdUniversiteit organiseert Kasteel Hoensbroek weer vier kindercolleges over onderwerpen uit de kasteeltijd. Op vier zondagen krijgen kinderen les van echte wetenschappers over spannende, bijzondere en grappige onderwerpen. Heeft u nieuwsgierige kinderen? Die dol zijn op alles wat met kastelen te maken heeft? Schrijf ze dan alsnog nog in!

Het eerste college werd gegeven op 5 februari 2017 en het thema was: waarom droegen jongens vroeger rokken? Er was lange tijd bijna geen verschil tussen jongens- en meisjeskleding. Over gebruiken en modes in de kinderkleding. Het tweede op 12 maart 2017 ging in op de vraag: Hoe stevig zijn (kasteel) torens eigenlijk? Aan de hand van een aantal bouwkundige principes ontdekten de deelnemers wat er bij de bouw van een toren komt kijken.

Wat gaat er nog gebeuren?
Er staan nog twee colleges op de agenda:
– College 3 op 9 april 2017: Hoe bouw je een stevig kasteel? Als je kijkt naar de bouw van een kasteel zie je verschillende structuren. Onderzoek welke structuur het beste past zodat een kasteel niet in elkaar stort!
– College 4 op 21 mei 2007: Hoe word je een ridder? Ridder zijn! Wie wil dat nou niet? Helaas is dat avontuurlijke leven niet voor iedereen weggelegd. Wie heeft de juiste genen? Wie past het harnas?

CollegeKids-PascalMoors-16_194338


De colleges vinden plaats telkens van 11.00 tot 12.00 uur in Kasteel Hoensbroek. Ze worden georganiseerd in samenwerking met de MuseumJeugdUniversteit. De kosten bedragen € 20,00, dus slechts € 5,- per college. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wees er op tijd bij! Aanmelden kan via: www.museumjeugduniversiteit.nl

Bezoekadres Klinkertstraat 118 6433 PB Hoensbroek Nederland Telefoon: 0031 (0) 45 522 7272 E-mail: info@kasteelhoensbroek.nl Website: www.kasteelhoensbroek.nl

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook