Open dag Archeologie Live! op 12 februari in het Thermenmuseum
Aankomende zondag is het zover, de open dag van Archeologie Live! Op deze dag krijg je de kans om dichterbij dan ooit bij de opgravingen te komen. Dan zijn alle sleuven namelijk open gegraven. Oze experts Gerard Tichelman van RAAP Archeologisch Adviesbureau, conservator Karen Jeneson en de gidsen van het museum staan klaar om al je vragen rondom het onderzoek te beantwoorden. Een dag die je niet mag missen!
We openen de deuren om 12.00 uur en de open dag duurt tot 17.00 uur.

Vondst 1, vondst 2, vondst 2146, vondst 2147…
Na vier weken graven hebben we al heel wat vondsten gedaan, meer dan we hadden verwacht. In totaal zijn er al meer dan 2000 vondsten gedaan! En we zijn nog niet uitgeteld. Hoe gaaf is dat! Al deze vondsten worden de komende maanden onderzocht door onze experts. Een belangrijke klus, we zijn namelijk nog altijd op zoek naar een paar ontbrekende puzzelstukjes. Vondsten die ons meer vertellen over het badhuis.

Wie neem jij mee?
Heb je een museumpas? Dan hebben we tot en met 25 februari een hele leuke actie. Je mag dan namelijk gratis iemand meenemen naar het museum. Dé kans om het gravend onderzoek gratis te komen bekijken Weet jij al wie je mee wilt nemen? We zien je snel!

Workshop Kunradersteengroeve
Het gravend onderzoek nadert zijn einde maar dat betekent niet dat we geen andere leuke activiteiten meer voor je hebben. Zo hebben we op 1 maart een interessante  workshop bij de Kunradersteengroeve; Bouwen als de Romeinen. Een workshop waar je bij moet zijn als je onze expositie Bouwen om te baden hebt gezien. Heb je deze gemist? Loop dan even naar binnen als je er bent. Krijg je geen spijt van!

Huidige expositie en agenda
– 11-02: om 12.30 en 14.30 rondleidingen,
– 12-02: Open Dag Archeologie Live!  Gratis entree.

Openingstijden Thermenmuseum: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen: 12.00-17.00 uur Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, Heerlen, telefoon +31(0)45 5605100, e-mail info@thermenmuseum.nl.

Kijk voor meer informatie op  www.thermenmuseum.nl en www.zoekennaardebron.nl

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook