Op 7 februari arriveerden ruim 200 bijzondere topstukken uit Hohhot (China) bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. De objecten, waaronder een gouden zadel uit de tijd van Genghis Khan, maken deel uit van de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’. Deze objecten zijn nooit eerder buiten China vertoond. De tentoonstelling is vanaf 18 februari te zien in het NMM.

200 Mongoolse schatten
Aan de hand van zeer gevarieerde eigentijdse bronnen, digitale media en een aantal van de meest zeldzame voorwerpen uit de musea in Binnen-Mongolië wordt het verhaal van de Mongolen uiteengezet zoals het nooit eerder is verteld. Het gouden zadel is één van de 200 schatten uit het Inner Mongolia Museum (Hohot, China). Het is voor het eerst dat de kunstschatten in deze omvang voor publiek buiten China toegankelijk zijn.

Genghis Khan, wereldveroveraar te paard
De tentoonstelling vertelt het verhaal van een van de grootste rijken in de geschiedenis en de impact ervan. Het gouden zadel is één van de topstukken uit de collectie. De tentoonstelling brengt het leven van Genghis Kahn in beeld vanuit een militair perspectief. Het is de meest uitgebreide presentatie van Genghis en het Euraziatische rijk op internationaal niveau. Het geeft de bezoeker inzicht in de manier waarop het rijk is ontstaan en hoe Genghis dat met zijn krijgsmacht en militaire innovaties heeft bereikt. De tentoonstelling gaat veel verder dan de vaak vertelde verhalen over het leven van Genghis Khan en besteedt ook aandacht aan het verhaal van de Mongolen, waaruit duidelijk wordt dat de geschiedenis van het Mongoolse rijk spannender, rijker en belangrijker is voor de wereld van vandaag dan we ons ooit konden voorstellen.
De tentoonstelling ‘Genghis’ is een project van Nomad Exhibitions in samenwerking met het Inner Mongolia Museum en de Universiteit van Edinburgh. Genghis neemt de bezoeker mee op een meeslepende reis door steppen, woestijnen en paleizen van het Mongoolse rijk.
De tentoonstelling is van 18 februari t/m 27 augustus 2017 te zien.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin allerlei imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Marketing & Communicatie, Carla Marcus: tel. 085 – 0036029 of e-mail: c.marcus@nmm.nl.
Het NNM is gevestigd aan de Verlengde Paltzerweg 1 in Soest.
Openingstijden:  van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. Op  maandag 20 en 27 februari geopend.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook