De zolderruimte in het Multifunctioneel Centrum Op de Boor in Bocholtz herbergt de Traditiekamer Oud Mariniers. Deze Traditiekamer is letterlijk een kamer gevuld met traditie. Het gaat om spullen van oud-Mariniers die doorgaans ergens in een hoek van een zolder verdwijnen. Hier liggen spullen die allemaal een stukje recente historie vertegenwoordigen overzichtelijk uitgestald voor het publiek: uniformen, fotoboeken, onderscheidingen, wapens en allerlei snuisterijen die de mariniers uit verre oorden meebrachten. Achter al deze spullen zit een verhaal waar de oud-Mariniers uit de Mijnstreek graag over vertellen.

De Traditiekamer is een initiatief van Contact Oud Mariniers Mijnstreek e.o. Dit is een vereniging waarvan de leden allemaal gediend hebben bij het Korps Mariniers van de Nederlandse krijgsmacht. Meer hierover is te lezen op hun website: www.com-mijnstreek.nl

Belangstellenden die de Traditiekamer willen bezoeken kunnen tweemaal per maand terecht in MFC Op de Boor, Wilhelminastraat 19 in Bocholtz. De Kamer is elke tweede en vierde zondag van de maand geopend van 12.00 tot 17.00 uur, behalve op zon- en feestdagen. Wie de kamer op een andere dag wil bezoeken kan contact opnemen met R. Stollman. Via mail: r.stollman@home.nl of telefonisch: 06-20723969.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: