Settela en Willy het geheim van Heksenberg - kVoor velen was het onbekend, voor anderen een vergeten hoofdstuk uit de Heerlerheidse geschiedenis, maar kort voor de Tweede Wereldoorlog was er een groot woonwagenkamp op de heide bij Heksenberg in de buurt van de Oranje Nassau –mijn IV.  Rob Hendrikx zocht deze geschiedenis uit.  Van de Sinti families die hier verbleven, zoals Steinbach, Weiss, Pommée, Rosem Reinhardt en Meinhardt, werden 71 leden afgevoerd naar Auschwitz. Slechts één van hen zou overleven. We kennen allemaal die foto van het meisje dat afgevoerd werd in een veewagen. Het bleek achteraf te gaan om Setella Steinbach, een Sinti-meisje van de Heksenberg.

In  mei 2015 verscheen  van zijn hand een boek over de achtergronden van de woonwagenbewoners en Sinti’s van de Heksenberg. Ook was er een tentoonstelling ingericht in Rijckheyt. En nu komt hij zijn verhaal vertellen, geïllustreerd met beelden.

Aanvang: 20:00. Zaal open om 19:30 uur (25 april 2017)
Plaats: Corneliushuis, Groeet Genhei 14, 6413 GN Heerlerheide
Entree
: vrij voor leden, niet-leden € 3,00

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook