Op 13 september staat in SCHUNCK Heerlen de lezing van Dmitrij Kapitelman ‘Das Lächeln meines unsichtbaren Vaters’ op het programma. De lezing begint om 20.00 uur.

Voordat Dmitrij Kapitelman en zijn vader naar Israël vertrokken, kwamen hun uitstapjes niet veel verder dan de plaatselijke winkel. Toen zij in de jaren ’90 in een Saksisch opvangcentrum voor asielzoekers woonden, kon je de nazi’s herkennen aan hun kale schedels. Tegenwoordig verkoopt de vader Pelmeni en Kriemsekt en voelt hij zich in Duitsland net zo weinig thuis als in de Oekraïne. Misschien, zo denkt zijn zoon, vindt vader wel in het Heilige Land duidelijkheid over zijn Joodse identiteit. Misschien geldt dat ook voor hem, een ‘contingent vluchteling’, half Joods en met een Oekraïense paspoort.

Das Lächeln meines unsichtbaren Vaters is een nostalgisch blije wandeling over een mijnenveld van paradoxen. Een de ontroerende liefdesverklaring van een zoon aan zijn vader.

www.goethe.de/ins/nl/nl/m/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21010124

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook