Ter gelegenheid van het congres van The European Association of Archaeologists (EAA), dat van 30 augustus tot en met 3 september in Maastricht wordt gehouden, organiseert het LGOG op 29 augustus en 3 september in totaal zeven excursies.

Excursieprogramma bij het archeologiecongres
Ter gelegenheid van het internationale congres van The European Association of Archaeologists (EAA) dat van 30 augustus tot en met 3 september in Maastricht in het MECC wordt georganiseerd, verzorgt het LGOG een zevental excursies ten behoeve van de deelnemers. LGOG-leden kunnen tegen een gereduceerd tarief aan deze excursies deelnemen.

Alle informatie over de excursies en het congres staat op de speciale congreswebsite: http://www.eaa2017maastricht.nl/

Het excursieprogramma (onder voorbehoud)
Dinsdag 29 augustus
– 1 Down Under: bezoek aan de vuursteenmijn in Rijckholt, de Romeinse katakomben en de Gemeentegrot in Valkenburg (kosten 70 euro).
– 2 Industrial Heritage in mining: bezoek aan de steenkolenmijn van Beringen (B) en het mijnwerkersdorp Blegny (B) (kosten 45 euro).
– 3 Up North: bezoek aan het Limburgs Museum te Venlo, kasteel Keverberg te Kessel, de kerk van Aldeneik en aan Maaseik (regionaal museum en historische apotheek) (kosten 65 euro).

Zondag 3 september
– 1 Back to the Stone Age: bezoek aan de vuursteenmijn in Rijckholt (bovengronds), het prehistomuseum in Ramioul en de archeologische site te Veldwezelt-Hezerwater (kosten 70 euro).
– 2 Are you a Roman?: bezoek aan het Thermenmuseum in Heerlen en het Gallo-Romeinsmuseum in Tongeren (kosten 65 euro).
– 3 World War II and Conflict Archaeology: bezoek aan het Amerikaans kerkhof te Margraten, Fort Eben-Emael, belevingscentrum WO II te Vroenhoven (kosten 50 euro).
– 4 My home is my castle! Bezoek aan de ruïne van kasteel Valkenburg, kasteel Hoensbroek en kasteel Pietersheim (kosten 45 euro).

Deelnemers aan een of meer van de excursies dienen zich daartoe per e-mail (info@lgog.nl) of telefonisch (043-3212586) op te geven bij het Bureau van LGOG. De verschuldigde kosten (zie de genoemde bedragen bij de excursies) dienen tegelijkertijd overgemaakt te worden op bankrekeningnummer NL28 INGB 0006 5323 69 t.n.v. LGOG te Maastricht o.v.v. van naam en de naam van de excursie(s). Inschrijven kan tot en met 23 augustus.
Bij de prijs is inbegrepen: busvervoer, entrees, fooien, deskundige gidsen en begeleiding en een (eenvoudige) lunch (m.u.v. My home is my castle en Are you a Roman?).

Let op: de voertaal is Engels!

Vertrek: (meestal) 8.30 uur bij de bushalte aan de Hoge Brug (voetgangersbrug) aan de Maasboulevard (zijde stadspark) te Maastricht. Gelieve minstens 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Einde excursie uiterlijk 18.30 uur terzelfder plaats. Zie de webpagina http://www.eaa2017maastricht.nl/excursions voor de laatste details.
De meeste excursies duren meestal 8.30u. tot uiterlijk 18.30u. Vertrek telkens bij de bushalte aan de Hoge Brug (voetgangersbrug) aan de Maasboulevard (zijde stadspark) te Maastricht

Meer informatie over deze excursies en de aanmelding daarvoor treft u aan via de volgende link: http://www.lgog.nl/Publications/Hoofdbestuur-20170829-20170829HoofdbestuurExcursieprogrammaEAACongres.pdf/document

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook