unnamedOktober is de nationale maand van de geschiedenis, dit jaar rond het thema ‘Geluk’. Naast de groot Limburgse opening van de Maand van de geschiedenis in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen op zondagmiddag 1 oktober zijn er meerdere activiteiten in onze regio die de moeite van het bezoeken waard zijn. Laat u verleiden om boeiende bijeenkomsten bij te wonen die u inzicht geven in geluk in vroeger tijd, of die de basis vormden voor ons huidige geluk! Enkele van de bijeenkomsten worden door het Land van Herle in samenwerking met andere organisaties verzorgd. Meer uitgebreide informatie over alle activiteiten vindt u op onze webpagina daarover: www.landvanherle.nl/maandvandegeschiedenis of download hier de Folder maand van de geschiedenis 2017!

Hier alvast de data en thema’s:

zondag 1 oktober Limburgse opening: “Het Geluk van Limburg”
dinsdag 3 oktober Limburgse reisverhalen uit de 19e eeuw
dinsdag 10 oktober ‘Het geluk rond nieuwe wereldburgers´
vr 13-zo 15 oktober Nationale archeoliegdagen
zondag 15 oktober Kijkje in het depot van het Nederlands Mijnmuseum
donderdag 19 oktober Ongelukkige geschiedschrijving: was toen geluk nog heel gewoon?
donderdag 26 oktober “Sport, voetbal en geluk”
zaterdag 28 oktober Toen geluk nog heel gewoon was (filmavond)
zondag 29 oktober Zoektocht naar het paradijs

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: