Op zondag 15 oktober 2017 organiseert AVL in samenwerking met het LGOG een landschapshistorische wandeling in en rond Sweikhuizen. De wandeling begint om 13.00 uur en zal duren tot ca. 16.00 uur. Start- en eindpunt is bij Transferium de Biesenhof, Biesenweg Geleen.
Sweikhuizen (gemeente Schinnen) staat bekend als het meest noordelijke bergdorp van Nederland. Tijdens deze wandeling lopen we via voornamelijk bospaden, veldwegen en holle wegen vanuit het Geleenbeekdal naar de hoge kapen en terrassen. Deze wandeling vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen die dat weekeinde plaatsvinden.

De wandeling
Tijdens de wandeling die onder leiding staat van Lita Wiggers en Rob Paulussen krijgt u op meerdere punten uitleg over archeologische plekken waaronder de prehistorische vindplaats de Groene Paol, historische elementen zoals oude groeves en fruitweiden en monumenten zoals de oude kerk van Spaubeek in het landschap, met de steile terrasrand als leidraad. Tijdens de wandeling zien we uiteraard ook de mooiste kantjes van de omgeving van Sweikhuizen met het Stammenderbos, het dal van de Geleenbeek en (bij helder weer) mooie vergezichten.
De wandeling is ongeveer 7-8 km lang en gaat via vaak smalle bos- en landwegen over sterk geaccidenteerd terrein. Hoewel de wandeling zelf in ca. 1,5 uur gelopen kan worden verwachten we ongeveer 2,5 uur onderweg te zijn. Vertrekpunt is de parkeerplaats van het natuurtransferium Biesenhof, Biesenweg 1 te Geleen alwaar vooraf of na afloop gelegenheid is van horeca gebruik te maken.

Aanmelding
Aan de deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Graag aanmelden via avl@lgog.nl. Regenkledij en stevig schoeisel worden zeer aanbevolen. Bij regenachtig weer zullen delen van de route nat, modderig en moeilijker begaanbaar zijn.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook