Bureau Europa organiseert op 9 november een lezing binnen de serie De Staat van Europa. Marc en Nicole Maurer en Yuri Veerman spreken over symbolische waardes in het moderne Europa zoals deze tot uitdrukking komen in architectuur, ontwerp, politiek en maatschappij.

Het werk van zowel Maurer United Architects als kunstenaar Yuri Veerman is geïnspireerd door culturele symboliek, in woorden, objecten en beelden. Veerman tracht hieruit nieuwe narratieven te destilleren, die leiden tot hernieuwde identiteitsvorming. Als je een vlag remixt, zitten er dan nog sporen van thuis in elke kleur? Als je een munt verpulvert, waar is zijn waarde dan naartoe? Als je het Wilhelmus in het Arabisch vertaalt, wie spreekt het dan aan?

De Staat van Europa
De lezingenreeks De Staat van Europa neemt de staat van verdiensten van de huidige Europese Unie onder de loep en beschouwt haar slagen, falen en toekomst.

Maurer United Architects
Maurer United Architects baarde opzien met Eutropolis: ze legden  de Londense metrokaart over de Euregio: ideas make borders fade. Ook aan hun andere projecten verlenen zij een grensoverschrijdende, symbolische waarde.

Yuri Veerman
Yuri Veerman bekwaamde zich na zijn opleiding grafisch ontwerp aan de Utrecht School of the Arts en het Sandberg Instituut, als gastdocent aan onder meer zijn alma mater in Utrecht alsook de Bildung Academie en de Willem de Kooning Academie. Klik hier voor meer informatie.

De lezing vindt plaats bij Bureau Europa, Timmerfabriek, Boschstraat 9, Maastricht en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De voertaal is Nederlands. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op www.bureau-europa.nl of mail naar info@bureau-europa.nl

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook