Heerlense subculturen onder de loep
Na het vallen van de Lange Jan in 1976 kleurde Heerlen grijs. Massale nieuwbouw leek de stad niet te redden en arbeiders bleven gedesillusioneerd thuis. Maar in de kieren van het beton groeide ook nieuwe creativiteit, van gitzwart tot fluorescerend groen. In de subculturen van de post-industriële steden vonden nieuwe generaties hun eigen weg.

In samenwerking met Historisch Goud confronteren we je in deze tentoonstelling met de rijkheid van subculturen in Heerlen en omstreken en de rijkheid van jouw geschiedenis want voor deze tentoonstelling willen we jouw foto’s. Vergeelde uitgaanskiekjes, grauwe concertfoto’s uit de oude doos – of van verleden week ‒, stuur ze door of neem contact op stadshistoricus Michel Lemaire (m.lemaire@historischgoud.nl). De expositie The Post Industrials is te zien van 26-11-2017 tot en met 14-01-2018 bij SCHUNCK* Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen.

Jouw foto’s in de vitrine!
Heb je nog uitgaanskiekjes, concertfoto’s of ‘selfies’ indresscode uit de oude doos van 1970 tot 2010? Stuur ze naar stadshistoricus Michel Lemaire en wie weet verdien jouw foto een plekje in onze vitrine: m.lemaire@historischgoud.nl.

Deze expositie is gratis toegankelijk.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: