De presentatie van dit boek vindt plaats op woensdag 15 november, om 19.00 uur in de bibliotheek aan de Hoofdstraat in Hoensbroek, waar dit boek zal uitgereikt worden aan de Heerlense wethouder van Cultuur, Barry Braeken en de voorzitter van de Hoensbroekse winkeliersvereniging. Dit boek is een uitgebreide herziene uitgave in de reeks Hoensbroekse Monografieën. Deze uitgave is echter veel uitgebreider en completer dan de eerste uitgave (het geniete boekje van slechts 72 pagina’s) en geheel in de stijl van de andere twee uitgaven over de Nieuwstraat (uitverkocht) en de Kouvender. Dit gebonden boek met glanslaminaat kaft is 180 bladzijdes dik en bevat vele, nooit eerder vertoonde foto’s (in een betere kwaliteit!) en wetenswaardigheden van de oudste winkelstraat van Hoensbroek, die in de voorbije honderd jaar maar liefst drie verschillende namen heeft gehad.
Eerst heette wat nu de Hoensbroekse winkelstraat is nog de Dorpsstraat. Deze naam werd vóór 1920 gewijzigd in Hoofdstraat en direct na de oorlog droeg ze de naam: President Rooseveltstraat. Deze laatste naam hield niet zo lang stand, want in 1947 werd de oude naam in ere hersteld en heette de straat weer Hoofdstraat.

Ook deze uitgebreidere uitgave is weer geschreven door Hein Giesen met veel steun van zijn speurneus Hein Bisschops die in oude archieven, kranten en jubileumboekjes uit een grijs verleden, bijzonderheden en de juiste datums verzameld heeft.

Dit 180 bladzijden dikke boek, dat in de boekhandel € 11,95 gaat kosten, is voor de leden van Heemkundevereniging Hoensbroek te koop voor slechts € 10.00. Het boek is verkrijgbaar bij Hein Giesen, of u stort dit bedrag (€ 10,00 per boek) op rek. nr. NL03INGB0001886228 t.n.v. H. Giesen o.v.v. boek Hoofdstraat. Na overmaken van het gevraagde bedrag wordt het boek in Hoensbroek zonder bezorgkosten thuisbezorgd. De bezorgkosten buiten Hoensbroek bedragen eenmalig per bestelling € 4,95.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: