In samenwerking met het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen en de Koempels van de Domaniale houdt museum Continium in Kerkrade op 12 november voor de eerste keer ‘Tussen Koel & Kunst’. Tijdens deze dag staan experts klaar om objecten uit het mijnverleden te beoordelen en eventueel de waarde te taxeren. Wie nog juweeltjes uit de mijnbouw in huis heeft en de waarde wil achterhalen, kan die spullen laten taxeren. Zie voor aanmelding het e-mailadres onderaan dit bericht.

Belangrijkste reden om Tussen Koel & Kunst te organiseren, is te achterhalen welke schatten uit de periode van de (Limburgse) mijnbouw nog bij mensen thuis staan of liggen. Ook objecten die verband houden met het mijnwerkersleven zijn welkom.

De organisatie verwacht dat thuis op zolders, in dressoirs, schuurtjes of kelders tal van objecten te vinden zijn die herinneren aan het mijnverleden. De gedachten gaan dan al snel uit naar mijnlampen, gereedschappen of meetinstrumenten maar ook spullen uit het rijke culturele leven rondom de mijnen zijn welkom. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan uniformen van muziekgezelschappen, vlaggen en vaandels. Verder kunnen ook schilderijen, tekeningen, foto’s en jubileumgeschenken in aanmerking komen voor taxatie. Naast deskundigen op het gebied van zaken als kunst, textiel en boeken taxeren oud-mijnwerkers aangeboden gereedschappen. Ook demonstreren ze hoe daarmee gewerkt werd.

Tussen Koel & Kunst begint op 12 november om 11.00 uur. Iedereen die een object ter beoordeling aanbiedt krijgt voor maximaal twee personen gratis toegang tot het museum Continium.

Aanmelden met vermelding van object via: tussenkoelenkunst@continium.nl.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook