Het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Maasketen Jan van Eyck en de lerarenopleiding PXL-Education van Hogeschool PXL organiseren op 1 maart 2018 voor het eerst de Ontmoetingsdag Onderwijs Belgisch- en Nederlands Limburg.

Over de landsgrenzen heen willen we de onderwijswereld stimuleren om elkaar beter te leren kennen en na te gaan welke vormen van samenwerking mogelijk zijn zodat deze van meerwaarde kunnen zijn voor de onderwijsinstellingen, de leerkrachten en de studenten aan beide kanten van de Maas.

Programma
9 uur              Onthaal en kennismaking;
9.30 uur        Verwelkoming door Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL,  Gui Van Gorp, vicevoorzitter ANV en Herman Reynders, gouverneur Belgisch Limburg;
10 uur            Keynote ‘175 jaar beide Limburgen: waarom ze toch niet bij elkaar horen’ door prof. dr. Ad Knotter, directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (NL) en hoogleraar Vergelijkende Regionale Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht Keynote ‘Limburg: de realiteit van de Taaldynamiek’ door Valeria Catalano, onderzoeker PXL-Onderwijsinnovatie;
10.45 uur      Eerste ronde interactieve keuzesessies;
12 uur            Warme lunch in het restaurant;
13.15 uur       Keynote ‘Betekenis van geografische identiteit, historische identiteit en taalidentiteit in een superdiverse maatschappij’ door prof. dr. em. Ludo Beheydt (UCL);
14 uur            Tweede ronde interactieve keuzesessies;
15.15 uur       Optreden door Rick de Leeuw, schrijver, dichter, muzikant, laureaat Prijs Visser-Neerlandiaprijs;
15.45 uur       Slotwoord door Hans Teunissen en Jean-Paul Peuskens, gedeputeerden Onderwijs van beide Limburgen – Axel Buyse, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland Aansluitend wordt u een netwerkreceptie aangeboden.

Interactieve keuzesessies
Elke keuzesessie bestaat uit een panel van experts die in discussie treden over het thema in kwestie. Bij elke sessie is een moderator aanwezig en is er ruimte voor vraag en antwoord. Thema’s: Over de grens leren en studeren; Gezonde scholen over de grens; Sociale gelijkheid in het onderwijs; Als leraar over de grens werken; Samenwerkende scholen over de grens; Over de grens wijzer worden: (bij)scholing leraren (in opleiding); Vlaams en Nederlands Onderwijs en erkenning van de onderwijsdiploma’s  en Schoolgebouwen en -uitrusting, school van de toekomst.

Doelgroep
Deze ontmoetingsdag is bedoeld voor: inspecties, docenten lerarenopleiding, studenten-leerkrachten in opleiding uit de provincies Limburg, leden van schoolbesturen, leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs, docenten en leerkrachten navorming/postgraduaten uit de provincies Limburg, entra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en zorgcoördinatoren.

Deze ontmoetingsdag vindt plaats op donderdag 1 maart 2018 van 09.00 u. tot 16.30 u. in Hogeschool PXL, Elfde-Liniestraat 23A (PXL-Congress, gebouw D), te Hasselt (België) Neem voor meer informatie contact op met: koen.vandenhoudt@pxl.be, coördinator levenslang leren PXL-Education Deelname kost € 50,- Inschrijven via www.limburgseonderwijsdag.eu

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook