Het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Maasketen Jan van Eyck en de lerarenopleiding PXL-Education van Hogeschool PXL organiseren voor het eerst de Ontmoetingsdag onderwijs: Belgisch- en Nederlands Limburg op 1 maart 2018.
Over de landsgrenzen heen willen we de onderwijswereld stimuleren om elkaar beter te leren kennen en na te gaan welke vormen van samenwerking mogelijk zijn zodat deze een meerwaarde betekenen voor de onderwijsinstellingen, de leerkrachten en de studenten aan beide kanten van de Maas.

Programma
-9 uur Ontvangst en kennismaking,
-9.30 uur Verwelkoming door Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL Gui Van Gorp, vicevoorzitter ANV en Herman Reynders, gouverneur Belgisch Limburg,
-10 uur Keynote ‘175 jaar beide Limburgen: waarom ze toch niet bij elkaar horen’ door prof. dr. Ad Knotter, directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (NL) en hoogleraar Vergelijkende Regionale Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht Keynote ‘Limburg: de realiteit van de Taaldynamiek’ door Valeria Catalano, onderzoeker PXL-Onderwijsinnovatie,
-10.45 uur Eerste ronde interactieve keuzesessies,
-12 uur Warme lunch in het restaurant,
-13.15 uur Keynote ‘Betekenis van geografische identiteit, historische identiteit en taalidentiteit in een superdiverse maatschappij’ door prof. dr. em. Ludo Beheydt (UCL),
-14 uur Tweede ronde interactieve keuzesessies,
-15.15 uur Optreden door Rick de Leeuw, schrijver, dichter, muzikant, laureaat Prijs Visser-Neerlandiaprijs,
-15.45 uur Slotwoord door Hans Teunissen en Jean-Paul Peuskens, gedeputeerden Onderwijs van beide Limburgen – Axel Buyse, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland Aansluitend wordt u een netwerkreceptie aangeboden.

Interactieve keuzesessies
Elke keuzesessie bestaat uit een panel van experts die in discussie treden over het thema in kwestie. Bij elke sessie is een moderator aanwezig en is er ruimte voor vraag en antwoord.
Thema’s: over de grens leren en studeren – gezonde scholen over de grens – sociale gelijkheid in het onderwijs – als leraar over de grens werken – Samenwerkende scholen over de grens – over de grens wijzer worden: (bij)scholing leraren (in opleiding) – Vlaams en Nederlands Onderwijs en erkenning van de onderwijsdiploma’s – schoolgebouwen en -uitrusting, school van de toekomst

Doelgroep
Inspecties – docenten lerarenopleiding – studenten-leerkrachten in opleiding uit de provincies Limburg – leden van schoolbesturen – leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs – docenten en leerkrachten nascholing/postgraduaten uit de provincies Limburg – centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) – zorgcoördinatoren.

Praktische informatie
Wanneer: Donderdag 1 maart 2018, van 09.00 u. tot 16.30 u.
Waar: Hogeschool PXL, Elfde-Liniestraat 23A (PXL-Congress, gebouw D), 3500 Hasselt (België)
Meer informatie via koen.vandenhoudt@pxl.be, coördinator levenslang leren PXL-Education Deelnameprijs: € 50
Inschrijven: www.limburgseonderwijsdag.eu

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook