Van 17 tot en met 21 oktober 2018 organiseert Marcel Moenen Reizen weer een excursie naar Normandië met als thema de geallieerde landingen op 6 juni 1944.
Onderweg worden de deelnemers ruimschoots van informatie voorzien in de vorm van mondelinge toelichting en beeldmateriaal. Uw reisleiders zijn Hub Schetters en Marcel Moenen.

Reisprogramma
Dag 1, woensdag 17 oktober
Vertrek vanaf Maastricht richting Luik – Mons – Valenciennes – Amiens en vervolgens naar de Pont de Normandie, een enorme brug met een fantastisch uitzicht over de Seine. Daarna rijden we naar de batterij van Merville en via de begraafplaats van de Engelse parachutisten te Ranville naar de beroemde Pegasus Bridge, die op spectaculaire wijze met inzet van zweefvliegtuigen veroverd werd.
Vervolgens gaan we naar ons hotel dat gelegen is aan de kust in het plaatsje Ouistreham.

Dag 2, donderdag 18 oktober
Na het ontbijt bezoeken we allereerst het Atlantikwall Museum in Ouistreham. Dit museum is gevestigd in een 15 meter hoge, nog volledig ingerichte bunker van de Duitse kustverdediging. Na een rit langs de Brits- Canadese landingssectoren bereiken we Arromanches, waar de geallieerden een kunstmatige haven aanlegden, waarvan een functionerende maquette te zien is in een museum. Hier maken we een ruime stop zodat u ook nog tijd heeft om het plaatsje te bekijken. Verderop bezichtigen we de batterij ‘Longues sur Mer’, uniek vanwege de aanwezigheid van het oorspronkelijk geschut. Daarna bezoeken we Pointe du Hoc, de steile klif, beklommen door de Amerikaanse Rangers om Duitse kanonnen uit te schakelen. Ook hier nemen we ruim de tijd.

Dag 3, vrijdag 19 oktober
In de ochtend rijden we rechtstreeks naar de Amerikaanse begraafplaats ‘St.Laurent’ (9000 graven). Hier nemen we ruim de tijd om niet alleen de begraafplaats, maar ook het Visitor Centre te bezoeken. Ook kunt u hier naar het strand ‘Omaha Beach’ wandelen. Daarna rijden we naar het ‘Overlord Museum’, met o.a. een omvangrijke collectie van vaak zeer zeldzame voertuigen.
Aansluitend bezoeken we de Engelse begraafplaats in Bayeux, waarna u vrije tijd krijgt in het stadje. Misschien brengt u op eigen gelegenheid een bezoek aan de wereldvermaarde ‘Tapisserie de Bayeux’. Na een fotostop bij het monument van Eisenhower rijden we terug naar ons hotel in Ouistreham.

Dag 4, zaterdag 20 oktober
Na vertrek om 08.30 u. rijden wij via de Duitse begraafplaats van “La Cambe” naar Ste Marie du Mont (parachutistenlandingen). Zo bereiken we de Amerikaanse landingssector Utah. Hier bevindt zich een museum, gebouwd op een Duitse versterking en het monument voor de Franse generaal Leclerc. Via de grote batterij van Crisbeque bereiken we dan het plaatsje Ste Mère Eglise. Aan de kerktoren hangt een pop in parachutistenuitrusting die herinnert aan de Amerikaan John Steele die hulpeloos moest toezien hoe zijn makkers vochten om hun leven. Er is een fraai paramuseum waarin o.a. een oorspronkelijk transportvliegtuig en een hoogst zeldzaam Amerikaans zweefvliegtuig te zien zijn. Bij de landingsterreinen staat een monument voor de Amerikaanse para’s: het beeld van Iron Mike. Vervolgens gaan we terug naar het hotel.

Dag 5, zondag 21 oktober
Na het ontbijt vragen wij u eerst de koffers naar de bus te brengen. We brengen deze ochtend nog een bezoek aan het ‘Memorial de Caen’, het grote museum van Caen, dat niet alleen een indruk van de Tweede Wereldoorlog geeft, maar ook van de tijd ervoor en erna. Dit museum beschikt over prachtig beeldmateriaal.
Om 12.30 u. vertrekken we uit Caen. Op weg naar Limburg maken we enkele stops.

Accommodatie (onder voorbehoud)
Tijdens deze reis logeren wij in het Ibis Hotel Ouistreham. Dit hotel is direct gelegen aan de landingsstranden van Normandië, telefoon vanuit Nederland: 0033-2-31.96.20.20. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, televisie, telefoon. U logeert hier op basis van logies en ontbijtbuffet.

Vertrektijden en opstapplaatsen
06.00 u Eindhoven:           parking zwembad de Tongelreep
06.00 u Urmond:               motel v.d.Valk
06.30 u Kerkrade:              Old Hickoryplein
06.45 u Heerlen:                 achterzijde station, touringcaropstapplaats
07.00 u Valkenburg:          voorzijde station
07.15 u Maastricht:            stadion de Geusselt,voorzijde

De reissom bedraagt € 399,– per persoon op basis van een eenpersoonskamer, logies en ontbijt. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 120. Verder inbegrepen: alle excursies exclusief de entrees. U dient zelf te zorgen voor een reis- en / of annuleringsverzekering.

Neem voor meer informatie contact op met Hub Schetters (tel: 045-5353283) of Marcel Moenen (tel: 06-51387237).

Aanmelden is uitsluitend mogelijk bij Marcel Moenen Reizen: Marcel Moenen Reizen, Burg. Kisselstraat 67 6231 HB Meerssen, tel 043-3652207, mobiel 06-51387237. Aanmelden is ook mogelijk via e-mail: mmoenen@kpnmail.nl

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook