Ontdek Romeins Heerlen in het Thermenmuseum!

Van 28 april tot en met 6 mei kleurt Nederland Romeins. Daar hoort de Thermen natuurlijk ook bij! Daar kun je de hele week van alles beleven! Met onder meer op 29 april de Romeinse badhuis dag: laat je masseren, proef Romeinse hapjes & ontdek je Romeins verleden. Stap 2000 jaar terug in de tijd en zie het badhuis tot leven komen.

Progamma
Zaterdag 28 april
-13.30-14.30 uur Rondleiding door het gerestaureerde en gereconstrueerde Romeinse badhuis door een van de museumgidsen. Met informatie over de prachtige Romeinse archeologische collectie van het Thermenmuseum. Gratis na betaling reguliere entree.
-15.00-16.00 uur Stadswandeling door Heerlen centrum met informatie over de Romeinse stad die onder de huidige stad ligt. Waar zaken nog te zien zijn of weer zichtbaar zijn gemaakt, wordt ook informatie gegeven. De stadswandeling wordt verzorgd door een van de museumgidsen. Gratis na betaling reguliere entree.

Zondag 29 april  Romeinse Badhuisdag
-13.10-14.30 uur Rondleiding door het gerestaureerde en gereconstrueerde Romeinse badhuis door een van de museumgidsen. Met informatie over de prachtige Romeinse archeologische collectie van het Thermenmuseum. Gratis na betaling reguliere entree.
-15.00-16.00 uur Stadswandeling door Heerlen centrum met informatie over de Romeinse stad die onder de huidige stad ligt. Waar zaken nog te zien zijn of weer zichtbaar zijn gemaakt, wordt ook informatie gegeven. De stadswandeling wordt verzorgd door een van de museumgidsen. Gratis na betaling reguliere entree.
-13.00-16.00 uur Workshop Romeins Badderen: Scrub je huid en voel hoe een Romeinse huidschraper werkt. Door middel van ‘levende geschiedenis’ word je letterlijk meegenomen naar de Romeinse tijd. Maak je eigen authentieke bodylotion met je eigen geurcreatie van heerlijk ruikende kruiden, vruchten en bloemen. Kosten € 3,00 per deelnemer.
Gedurende de middag doorlopend massages en Romeinse hapjes proeven! Volgens Romeins recept worden lekkere hapjes gemaakt die gasten van het museum kunnen proeven. Ook wordt er verteld over de Romeinse keuken en over Romeinse eetgewoontes.

Maandag 30 april
Gesloten.

Dinsdag 1 mei
-12.00-16.00 uur Workshop ‘Zelf archeologisch onderzoek doen': Materiaal uit het proefsleuvenonderzoek van het badhuis moet worden verder worden bekeken en gezeefd op zoek naar de kleinste puzzelstukjes. Aan de hand van determineerkaarten leer je meer over archeologie en help je mee het archeologisch onderzoek te voltooien! Gratis na betaling reguliere entree.
-19.30-21.30 Lezing van conservator Karen Jeneson over het Romeinse badhuis en het archeologisch onderzoek dat vanaf 2015 heeft plaatsgevonden waarin ook de consolidatie en restauratie van het badhuis nadrukkelijk aan bod komen. Ook bekijken we het badhuis. De entree voor deze avond is gratis, maar meld je wel even aan via info@thermenmuseum.nl De capaciteit bedraagt maximaal 50 deelnemers.

Woensdag 2 mei
-12.00-16.00 uur Workshop ‘Zelf archeologisch onderzoek doen': Materiaal uit het proefsleuvenonderzoek van het badhuis moet worden verder worden bekeken en gezeefd op zoek naar de kleinste puzzelstukjes. Aan de hand van determineerkaarten leer je meer over archeologie en help je mee het archeologisch onderzoek te voltooien! Gratis na betaling reguliere entree.
-13.00-16.00 uur Workshop Romeins Badderen: Scrub je huid en voel hoe een Romeinse huidschraper werkt. Door middel van ‘levende geschiedenis’ word je letterlijk meegenomen naar de Romeinse tijd. Maak je eigen authentieke bodylotion met je eigen geurcreatie van heerlijk ruikende kruiden, vruchten en bloemen. Kosten: € 3,00 per deelnemer.

Donderdag 3 mei
-12.00-16.00 uur Workshop ‘Zelf archeologisch onderzoek doen': Materiaal uit het proefsleuvenonderzoek van het badhuis moet worden verder worden bekeken en gezeefd op zoek naar de kleinste puzzelstukjes. Aan de hand van determineerkaarten leer je meer over archeologie en help je mee het archeologisch onderzoek te voltooien! Gratis na betaling reguliere entree.

Vrijdag 4 mei
-12.00-16.00 uur Workshop ‘Zelf archeologisch onderzoek doen': Materiaal uit het proefsleuvenonderzoek van het badhuis moet worden verder worden bekeken en gezeefd op zoek naar de kleinste puzzelstukjes. Aan de hand van determineerkaarten leer je meer over archeologie en help je mee het archeologisch onderzoek te voltooien! Gratis na betaling reguliere entree.
-13.00-16.00 uur Workshop Romeins Badderen: Scrub je huid en voel hoe een Romeinse huidschraper werkt. Door middel van ‘levende geschiedenis’ word je letterlijk meegenomen naar de Romeinse tijd. Maak je eigen authentieke bodylotion met je eigen geurcreatie van heerlijk ruikende kruiden, vruchten en bloemen. Kosten € 3,00 per deelnemer.

Zaterdag 5 mei
-13.30-14.30 uur Rondleiding door het gerestaureerde en gereconstrueerde Romeinse badhuis door een van de museumgidsen. Met informatie over de prachtige Romeinse archeologische collectie van het Thermenmuseum. Gratis na betaling reguliere entree.
-15.00-16.00 uur Stadswandeling door Heerlen centrum met informatie over de Romeinse stad die onder de huidige stad ligt. Waar zaken nog te zien zijn of weer zichtbaar zijn gemaakt, wordt ook informatie gegeven. De stadswandeling wordt verzorgd door een van de museumgidsen. Gratis na betaling reguliere entree.

Zondag 6 mei
-13.10-14.30 uur Rondleiding door het gerestaureerde en gereconstrueerde Romeinse badhuis door een van de museumgidsen. Met informatie over de prachtige Romeinse archeologische collectie van het Thermenmuseum. Gratis na betaling reguliere entree.
-15.00-16.00 uur Stadswandeling door Heerlen centrum met informatie over de Romeinse stad die onder de huidige stad ligt. Waar zaken nog te zien zijn of weer zichtbaar zijn gemaakt, wordt ook informatie gegeven. De stadswandeling wordt verzorgd door een van de museumgidsen. Gratis na betaling reguliere entree.
-13.00-16.00 uur Workshop Romeins Badderen: Scrub je huid en voel hoe een Romeinse huidschraper werkt. Door middel van ‘levende geschiedenis’ word je letterlijk meegenomen naar de Romeinse tijd. Maak je eigen authentieke bodylotion met je eigen geurcreatie van heerlijk ruikende kruiden, vruchten en bloemen. Kosten € 3,00 per deelnemer.

Het Badhuis ontwaakt! vanaf 27 april permanent nieuw in het thermenmuseum’
3D voorstelling: Het badhuis ontwaakt! Middels de nieuwste technieken wordt het verhaal van het badhuis verteld. Met geluid, projecties en verlichting op een 3D maquette beleef je hoe het Romeinse badhuis van Heerlen werd gebouwd en gebruikt.

Openingstijden Thermenmuseum:dinsdag t/m vrijdag:10:00 – 17:00 uur zaterdag, zondag en feestdagen:12:00 – 17:00.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook