Sleuven graven
Op 14, 15 en 16 mei vindt nieuw archeologisch onderzoek plaats op het Raadhuisplein. Door het graven van proefsleuven kunnen archeologen bepalen of hier Romeinse resten te vinden zijn. Zo kunnen we het verhaal van Heerlen, onze stad op het kruispunt van twee belangrijke Romeinse wegen, nog completer te maken. Iedereen is van harte welkom om op het Raadhuisplein een kijkje te nemen!

Video dag 1 >
Video dag 2 >

Open Dagen
Wilt u meer weten over archeologie en de vondsten? Kom dan naar de Open Dagen. Archeologen nemen u mee in de Romeinse geschiedenis op
donderdag 17 mei van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 19 mei van 10.00 tot 14.00 uur. Op zaterdag is het extra leuk voor kinderen. Ze kunnen in de huid kruipen van een archeoloog en mogen zelf onderzoek doen!

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook