Vroedvrouwen in uniform, wolken van baby’s, kersverse moeders, trotse vaders en beschuiten met muisjes. In de Vroedvrouwenschool te Heerlen werden meer dan 80.000 baby’s geboren. Vele vaders waren werkzaam in de Limburgse Mijnen. Zij stonden allen aan de wieg van iets moois. Mogelijk een nieuwe koempel?

Het Nederlands Mijnmuseum is op zoek naar oud-mijnwerkers die foto’s en verhalen hebben over of van de Vroedvrouwenschool in Heerlen voor het maken van een fototentoonstelling.

Drieling-Aust-Fotocollectie-Sociaal-Historisch-Centrum-voor-Limburg-715x408

Foto: SHCL

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in Maastricht, ondersteund door het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond, heeft vorig jaar een crowdfunding project ‘De Vroedvrouwenschool & Ik’ opgezet. Er werd geld opgehaald om de foto’s van de Vroedvrouwenschool in Heerlen te digitaliseren. Dit project is zeer succesvol verlopen. Als vervolg op dit project heeft het SHCL in samenwerking met het Huis voor de Kunsten, het Mijnmuseum benaderd om deel te nemen aan een nieuwe uitdaging: ‘De Vroedvrouwenschool & Mijnwerkers’.

Het Nederlands Mijnmuseum is op zoek naar oud-mijnwerkers die een band hebben of hadden met de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Bent u oud-mijnwerker of was uw vader koempel en heeft u foto’s en verhalen van de Vroedvrouwenschool? Bent u hier bijvoorbeeld zelf geboren of zijn uw kinderen hier geboren? Heeft u hier foto’s van of wellicht foto’s van het gebouw of van andere baby’s of trotse ouders? Zo ja, zou u deze foto(‘s) dan willen delen met een groot publiek?

Stuur voor 1 oktober uw foto’s en verhaal naar info@nederlandsmijnmuseum.nl. Ook kunt u contact opnemen met het museum via 045-5713707 of kom langs met uw foto’s in het Nederlands Mijnmuseum gelegen aan het Mijnmuseumpad 2 in Heerlen.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook