Op woensdag 10 oktober aanstaande vindt de feestelijke opening plaats van ‘De Vondst’, hét centrum voor archeologie in Limburg.

De realisatie van ‘De Vondst’ geeft invulling aan een voornaam speerpunt van het provinciaal archeologisch beleid. ‘De Vondst’ zet archeologie letterlijk en figuurlijk in de etalage! Een unieke samenwerking tussen de tussen de gemeente Heerlen, Restauratieatelier Restaura en de Provincie Limburg op een bijzondere locatie in het Romeins kwartier in Heerlen: kortom dé plek voor jong en oud om het proces van bodemvondst tot museumvoorwerp te beleven en ons Limburgs verleden te ontdekken. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze opening en om deze nieuwe archeologische schatkamer te bezoeken en kennis te maken met de diverse partners en de bijzondere publieksruimte in het gebouw.

Begin september volgt nader bericht over het openingsprogramma en de mogelijkheid om u aan te melden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Provincie Limburg: Madelon Demeijer, coördinator De Vondst e-mail: mc.demeijer@prvlimburg.nl.

Deze feestelijke manifestatie duurt van 16.00 uur tot 18.30 uur en wordt gehouden aan het Raadhuisplein 20 in Heerlen.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook