Aftrap Maand van de Geschiedenis
Oktober is de Maand van de Geschiedenis: het grootste historische evenement van Nederland. Honderden culturele instellingen presenteren speciale activiteiten rond het thema van dit jaar: ‘Opstand’. Ook in Limburg kan jong en oud kennismaken met de lokale geschiedenis bezien vanuit het thema ‘Opstand’. Er zijn lezingen, rondleidingen, wandelingen en tentoonstellingen. Een overzicht van alle activiteiten in Limburg – vaak mede georganiseerd door Kringen van LGOG – is hier te vinden. De aftrap van de Maand van de Geschiedenis in Limburg vindt komende zondag (30 september) vanaf 13.00 uur plaats in het Limburgs Museum in Venlo. De samenwerkende Limburgse erfgoedorganisaties, waaronder het LGOG, presenteren die middag een boeiend programma vol historie én actualiteit. Dagvoorzitter Tom Doesborg (L1) gaat onder andere in gesprek met publicist Tom Buijtendorp over zijn boek Caesar in de lage landen en met filosoof Bas Haring over onze drang tot opstand. Verder komt de prijswinnende politiek tekenaar Joep Bertrams praten over de ruimte die cartoonisten krijgen om een dwarse mening te verkondigen. Ook columnist en onderzoeksjournalist Johan van de Beek schuift aan. Hij leerde de wereld van radicaliserende moslimjongeren kennen. Gouverneur Theo Bovens leidt een speciale Limburgse geschiedenisquiz. Kaartjes voor de Limburgse aftrap van de Maand van de Geschiedenis zijn verkrijgbaar via de webshop van het Limburgs Museum (klik hier). Het gedetailleerde programma voor komende zondag vindt u hier.

Algemene ledenvergadering
Op zaterdag 6 oktober vindt in Ysselsteyn de algemene ledenvergadering van het LGOG plaats. Op de agenda staan onder meer de begroting voor 2019 en de ontwikkelingen binnen de vereniging, met speciale aandacht voor de Coöperatie Erfgoed Limburg. Na afloop van de vergadering verzorgt Hans Sakkers om 14.00 uur een lezing over de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. De lezing wordt gevolgd door een bezoek aan de begraafplaats.

Aanmelding voor deze vergadering kan tot uiterlijk 2 oktober. Bekijk hier de volledige uitnodiging, met onder meer informatie over de wijze aanmelding.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook