De Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen nodigt belangstellenden uit voor een excursie, een lezing en een muzikale theatervoorstelling in het mooie dorp Eijsden. Eijsden ligt aan de Nederlands-Belgische grens. Honderd jaar geleden vroeg Kaiser Wilhelm II politiek ‘asiel’ aan in Eijsden (Nederland).

Programma
-12.45 uur Verzamelen bij Station Eijsden, Stationsplein 9 te Eijsden. Bij het station is mogelijkheid tot  parkeren. U kunt voor of na de activiteit in Eijsden lunchen.
-13.00 uur Rondleiding door Eijsden en bezoek aan enkele gedenkwaardige plaatsen in het kader van de Eerste Wereldoorlog. De rondleiding wordt verzorgd door dhr. Math Rasquin en prof. Joep Geraerdts van de Stichting Chrisjteijn.
-ca 14.14 uur Koffie/thee met Limburgse vla. Plaats: wapenzaal van het Museum Ursulinenconvent, Breusterstraat 27 in Eijsden.
-14.30 uur De lezing door prof. dr. Jacco Pekelder lid van curatorium van de DNG, professor aan de Rijksuniversiteit Utrecht en bijzonder hoogleraar aan de Universität des Saarlandes.
-16.00 – 17.30 uur ‘Kaiser W. 1918 – Een zondag op een Nederlands perron’ wordt uitgevoerd door het Nederlands Zangtheater (NZT). Locatie: zaal van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, Prins Bernhardstraat 4 in Eijsden.

De kosten voor de rondleiding, lezing, koffie/thee & vla en het muziektheater bedragen € 10 per persoon. Vóór 1 oktober 2018 aanmelden bij ger.essers@dng-aachen.eu. Gelijktijdig dient u de bijdrage van € 10 over te maken op onderstaand banknummer van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen. Introducés zijn welkom.
Let op: er is capaciteit voor maximaal 40 deelnemers.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook