Op zaterdag 10 november 2018 organiseert WIEL (Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg), in samenwerking met COOL (Commissie Geschiedenis van Ondernemers en het Onder-nemen in Limburg van het LGOG/ SHCL), een excursie langs drie belangrijke overblijfselen van het grofkeramische verleden van Noord- en Midden-Limburg.

Programma
De start is om 10.15 uur bij Tuincentrum De Panneschop, Grubbenvorsterweg 46,  Lottum.
Om 10.30 uur volgt een korte uitleg over de ontdekking van de hier aanwezige originele pannenoven uit 1843. Daarna kunnen de deelnemers de oven met eigen ogen aanschouwen.
Om 12.00 uur wordt het gezelschap verwacht bij De Ringoven, Ringovenstraat 12, Panningen. Hier wordt begonnen met een korte rondleiding door de enkele jaren geleden gerestaureerde ringoven.
Vervolgens wordt hier een ‘toffe lunch’ genuttigd, met soep en broodjes.
Om 14.15 uur komen we op het derde en laatste reisdoel: Keulseweg 36, Reuver. Hier wordt een oude gresbuizenfabriek bezocht. Deze fabriek wordt momenteel gerestaureerd en gaat over een jaar als onderkomen dienen voor een school. Na uitleg van de wethouder en de aannemer over de totstandkoming van dit prachtige restauratieproject, volgt een rondleiding over de begane grond van het gebouw.

De excursie staat open voor maximaal 40 deelnemers. De kosten bedragen 20 euro, dit bedrag is inclusief lunch. Opgeven kan via https://wiel.paydro.com/excursie-industrieel-erfgoed-van-de-grofkeramiek

Inschrijving geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Verplaatsing d.m.v. eigen vervoer. Carpoolen is desgewenst mogelijk.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook