Op donderdagavond 29 november a.s. houdt de Heemkundevereniging Hoensbroek een fotolezing over de buurt Nieuw Lotbroek in de kantine van voetbalclub FC Hoensbroek aan de Frederikstraat.

De lezing begint om 20.00 uur en de beelden worden aaneengepraat door Math Mertens en Hein Giesen.  De fotolezing is een bloemlezing uit de vele foto’s, die wij ter beschikking hadden voor het onlangs door de heemkundevereniging gepresenteerde boek ‘Nieuw Lotbroek in woord en beeld’.

Dat boek werd samengesteld en geschreven door de zeker in Lotbroek niet onbekende Math Mertens. U verwacht misschien een droge opsomming van feiten, namen en jaartallen, maar het tegendeel is waar. Het boek is doorspekt met uit het leven gegrepen verhalen en is met heel veel oude foto’s verluchtigd. Daarmee geeft het een terugblik op een buurt en een tijd, die de meesten van u zelf nog gekend hebben.

Uiteraard is het boek na afloop van de lezing te koop, voor een bedrag van € 9,95. De avond is voor iedereen vrij toegankelijk, maar het staat u vrij om een vrije gave te deponeren in de daarvoor bestemde pot aan de entree.

Iedereen is van harte welkom!

Verder wil de Heemkundevereniging Hoensbroek attenderen op hun nieuwe website die nog steeds vinden is op dit adres: www.heemkundehoensbroek.nl. De site is nog niet helemaal compleet (de pagina over Oos Gebrook en de fotopagina moeten bijvoorbeeld nog ingevuld worden), maar er is nu al heel veel informatie over onze vereniging vinden. Na de publicatie van het boek ‘Joodse onderduikers in Hoensbroek’ is er bijvoorbeeld  nog heel wat nieuwe informatie over dit onderwerp gekomen. De update van het boek met deze nieuwe info vindt u op onze nieuwe site. En er komt in de komende maanden nog heel veel bij.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook