Het bestuur van Heemkundevereniging Heerlen stad nodigt haar leden uit voor de ledenbijeenkomst op donderdagmiddag29 november 2018, van 14.00 tot 17.00 uur.

De bijeenkomst vindt in het gebouw van ‘De Vondst’ plaats. Dit is het nieuwe archeologisch centrum dat in de voormalige bibliotheek aan het Raadhuisplein is gevestigd. ‘De Vondst’ is een samenwerkingsverband tussen drie organisaties. Allereerst is er het archeologisch depot van de provincie gevestigd, dat wil zegen dat alle archeologische vondsten van onze provincie hier worden bewaard. Verder heeft ‘Restaura’, een bedrijf dat archeologische vondsten restaureert er zijn werkruimte. Als derde is er ‘Historisch Goud’ gevestigd. ‘Historisch Goud’ is de koepelorganisatie van de gemeente Heerlen voor het Thermenmuseum, de archiefdienst Rijckheyt en kasteel Hoensbroek.

De bijeenkomst behelst een rondleiding door het gebouw, een presentatie van het Heerlens dialect en de uitreiking van de kalender. Voor die gelegenheid hebben we de bovenzaal met een mooi uitzicht op ‘Heerlen Stad’ (hun werkgebied!) kunnen reserveren.

In verband met de organisatie (de inzet van het aantal gidsen) is het wenselijk als u van tevoren laat weten of u komt. Dat kan via de mail: info@heemkundeverenigingheerlenstad.nl

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook