Een geschiedenis van de parochie St. Laurentius te Voerendaal 1949-1999
Auteur(s): Antoine Jacobs, Mark van Dijk, Paul Brock, Funs Patelski
Prijs: € UITVERKOCHT
Pagina's: 136 Blz.
ISBN: 90-804217-3-1
Dit boek bestellen

De viering van het 950-jaar ‘Pauselijke kerkwijding St. Laurentiuskerk’ in 1999 was aanleiding voor een nieuwe historische uitgave, waarin de kerkwijding, het kerkgebouw en de parochie centraal staan. In zes hoofdstukken behandelen de auteurs de geschiedenis van de parochie in het licht van de historische ontwikkeling van oostelijk Zuid-Limburg tot en met de twintigste eeuw, de verschillende kerkgebouwen, de kerkschatten en de personae, pastoors, kapelaans en rectors die in de loop der eeuwen aan de parochie verbonden waren.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook