Graag vragen we uw aandacht voor een driedaagse basiscursus die binnenkort gehouden gaat worden: Behoud en beheer Erfgoedcollecties.  Doelgroep: (Museum)medewerkers die betrokken zijn bij de zorg voor de collectie.

Doel: U leert welke omgevingsfactoren van belang zijn voor het behoud van de collectie en hoe u die kunt beïnvloeden en optimaliseren, zowel in de museumzalen als in het depot. U leert hoe u het best kunt omgaan met verschillende soorten objecten, afhankelijk  van het materiaal waaruit ze zijn samengesteld. Daarnaast leert u preventieve maatregelen te nemen om schimmels en ongedierte te voorkomen.

Opzet: De invloed van licht, temperatuur, luchtvochtigheid en bewaarmaterialen op de collectie wordt uitgebreid behandeld. Ook de inrichting van het depot en de wijze van opslag komen aan de orde. Daarnaast worden thema’s behandeld zoals hanteren en transport,  schoonmaken en hygiëne, behoud en publiek. Aan de hand van vragen uit de praktijk worden problemen en oplossingen besproken. Tijdens de cursus wordt een museumdepot bezocht en krijgen de cursisten de gelegenheid de opgedane kennis in de praktijk te toetsen.
Bij de cursus hoort de door het LCM ontwikkelde en uitgegeven syllabus Preventieve conservering.

De cursus wordt verzorgd door  René Hoppenbrouwers, SRAL op  maandag 3, 10 en 24 februari 2014 van 10.00-16.00 uur. Locatie: Restauratie Atelier Limburg, Maastricht. De prijs voor deze cursus bedraag € 150,-.

Aanmelding bij het Huis voor de kunsten Limburg (avugts@hklimburg.nl ). Aantal deelnemers: maximaal 15.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook