De UB’s van Amsterdam, Groningen, Leiden, Utrecht en de Koninklijke Bibliotheek lanceerden onlangs een nieuwe online dienst: Delpher.  Delpher geeft toegang tot Nederlandse historische teksten  uit de digitale collecties van wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen.

De dienst maakt het mogelijk om miljoenen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften op één centrale plaats op woordniveau te doorzoeken.

Bij lancering bevat Delpher ruim 90.000 boeken, 1,5 miljoen pagina’s uit 80 tijdschrifttitels en bijna 100 miljoen artikelen uit kranten. Delpher is er voor iedereen met interesse in Nederlands cultureel erfgoed. De dienst is eenvoudig in gebruik, zodat zowel de professionele onderzoekers als andere geïnteresseerden met het materiaal uit de voeten kunnen. Je kunt verschillende materiaalsoorten met elkaar vergelijken, op woordniveau zoeken, resultaten delen en opslaan. Bron: Informatieporfessionals.nl en Od december 2013. Zie: www.kb.nl en http://www.delpher.nl/

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: