De overzichtstentoonstelling werken van romantisch kunstschilder en archeologisch tekenaar Pierre Delnoy zijn nog t/m 6 april in tentoosntellingszaal 3 van het Thermenmuseum te bezichtigen. De tentoonstelling is geprolongeerd omdat nog velen de tentoonstelling willen bekijken.

De Limburgse illustrator en kunstschilder Pierre Delnoy werd in juni 2014 85 jaar. Met de expositie zet het Thermenmuseum hem eens goed in het zonnetje. Pierre Delnoy heeft jarenlang gewerkt in het Thermenmuseum als archeologisch tekenaar van de museumcollectie. Hij maakte daarnaast illustraties voor publicaties van het museum, open monumentendag en tentoonstellingen. Sinds zijn pensionering zet Pierre Delnoy zich als vrijwilliger in voor het museum.

De tentoonstelling in het Thermenmuseum geeft een overzicht van zijn werk voor het Thermenmuseum, als tekenaar van Heerlen, als kunstschilder van het Limburgse heuvellandschap en als illustrator van boeken. Hierbij zijn werken van hem te zien zoals schilderijen, aquarellen en pentekeningen, van zijn studietijd aan de Kunstacademie (1963-1967) tot en met het laatste schilderstuk.

Pierre begon in juni 1976 aan zijn baan bij het Thermenmuseum . Hij werkt er sinds zijn pensionering al ruim 20 jaar als vrijwilliger, steeds met hetzelfde doel en dezelfde passie: het tekenen van de archeologische objecten. Duizenden voorwerpen heeft hij inmiddels tot in detail vastgelegd, iets wat van onschatbare waarde is voor het museum.

U kunt de expositie bezoeken met een toegangskaartje van het Thermenmuseum. U hoeft geen toeslag te betalen voor deze expositie. Voor museumjaarkaarthouders is de entree gratis. Voor meer info over de toegangsprijzen verwijzen wij u naar de bezoekersinformatie van het museum.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook