In de voormalige refter en sacristie van het Savelbergklooster is sinds 2010 de permanente tentoonstelling ‘een Leven lang’ over leven en werken van de Congregatie de Kleine Zusters van de Heilige Joseph voor het publiek toegankelijk. Vanaf 1872 tot ver in de twintigste eeuw hebben duizenden Kleine Zusters gewerkt in ziekenhuizen, scholen en inrichtingen. Zij verpleegden, verzorgden, gaven les en deden veel huishoudelijk werk. Kleine Zusters werkten buiten de schijnwerpers, vaak zonder loon en zonder vrije tijd, maar vol liefde en overtuiging. Zij kozen ervoor hun leven volledig in dienst te stellen van het helpen van anderen. Nu de congregatie in de niet al te verre toekomst zal ophouden te bestaan, is de tijd gekomen om deze vrouwen voor het voetlicht te brengen. In de tentoonstelling ‘Een Leven lang’ kan de bezoeker kennis maken met al die verschillende vrouwen die schuilgingen achter kap en habijt. Zij vertellen waarom ze kozen voor een leven als zuster en wat dat voor hen betekende. ‘Een Leven lang’ geeft een unieke kijk op een voorheen besloten wereld en inspireert de bezoeker om na te denken over eigen keuzes in het leven. De tentoonstelling is in nauwe samenwerking met de Kleine Zusters samengesteld door bureau De Nieuwe Collectie en vormgegeven door Van Marcus.

De tentoonstelling is te bezoeken op maandag van 13.00 tot 17.00 en van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.00.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: