Op woensdag 20 augustus om 20.00 uur vindt in in de Filmzaal van SCHUNCK de prelude plaats van de Open Monumentendag Heerlen op 13 en 14 september  2014.
Ton van Mastrigt neemt u een uurtje mee “Op Reis”. Aan de hand van beelden uit heel Europa, reisverslagen en persoonlijke ervaringen vertelt hij over de, op het eerste gezicht, vreemde combinatie reizen en architectuur. Maar zo vreemd is die combinatie niet. Architectuur nodigt namelijk uit om te komen bekijken en dus moet men op reis. En reizen verbreedt onze horizon en laat ons inspiratie opdoen. Zo kan de vraag gesteld worden of Heerlen een reis waard is.

 Het antwoord op deze vraag is van vele invalshoeken afhankelijk.
– Welke gebouwen maken een reis naar een stad waard?
– Kiest een stad voor architectuur die past in haar geschiedenis?
– Kiest een stad voor gebouwen die in het oog springen of horen bij de omgeving?
– Wat doet architectuur met de levenskracht in steden?
– Welke architectuur versterkt de aantrekkingskracht van steden?

Ton van Mastrigt zal de vraag ” is Heerlen een reis waard!” op 20 augustus beantwoorden door naar andere steden te kijken. Zorg dat u erbij bent. Entree is gratis. Reserveren is noodzakelijk via de website www.openmonumentendagheerlen.nl. In de commissie Open Monumentendag Heerlen zijn volgende instellingen vertegenwoordigd: Gemeente Heerlen, Historisch Goud, Historische Kring ‘Het Land van Herle’, De vereniging Vrienden van het Vitruvianum, Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap kring Parkstad, Heemkundevereniging Welten-Benzenrade.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook