Op zaterdagmiddag 8 maart presenteerde Hein Bisschops zijn nieuwe boek Bokkenrijders in de Criminele Rollen van het Marquisaet Hoensbroek 1740’. Deze boekpresentatie vond plaats  in het verenigingslokaal van de Heemkundevereniging Hoensbroek.

Amateurhistoricus Hein Bisschops heeft het overzicht van en het verhaal over die roerige periodes vooral toegespitst op Hoensbroek en naaste omgeving. Zijn voornaamste bronnen waren de vele aktes, geschriften en gerechtsverslagen die oud-burgemeester Slanghen in de 19e eeuw verzamelde over het fenomeen Bokkenrijders. Waren de Bokkenrijders simpelweg boeven en  terroristen of waren het huisvaders die uit pure nood tot misdaad gedreven werden? Wie wil weten of zijn of haar over-over-over…. grootvader bij een van die ‘bendes’ betrokken was (of vals beschuldigd en na vele martelingen ‘schuld bekende’) vindt hier wellicht een antwoord!

Het full colour boek is gebonden met een stijve kaft, telt 150 pagina’s en kost € 19,95. Het boek is te koop bij de Hoensbroekse boek- en tijdschrifthandelaren: The Readshop en Peter Wind, en bij Hein Giesen.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: