Op 10 februari was ons lid Luc Wolters  de spreker op de maandelijkse vergadering van de werkgroep van het Land van Herle.  Hij is  historicus en studeerde af  op het onderwerp van de Limburgse schutterijen. Verder  is hij onder meer als vaandeldrager actief  bij St. Sebastianus uit Eys en  is hij conservator van het Limburgs Schutterijmuseum in Tegelen.

Luc  verzorgde een interessante, met veel foto’s geïllustreerde lezing met  over de historie van het Schutterswezen dat een wezenlijk onderdeel van de Limburgse cultuur vormt en ook in Heerlen en omstreken regelmatig naar buiten treedt.  Hij vertelde onder andere over het ontstaan en de ontwikkeling van schutterijen, de taken en bezigheden van deze broederschappen en de verschillende typen uniformen die door de schutterijen gedragen worden. Na afloop was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: