In het voorjaar van 2014 organiseren de Archeologische Vereniging Limburg (AVL) en de Kring Parkstad van het LGOG in samenwerking met het Thermenmuseum een cursus “StreekArcheologie”.

Tijdens deze cursus wordt op een begrijpelijke en aansprekende wijze op basis van de meest actuele kennis de archeologische geschiedenis van de regio Parkstad Limburg uit de doeken wordt gedaan. Het betreft een introductiecursus die voor iedereen toegankelijk is. De cursus wordt verdeeld over vijf avonden van 19.30 tot 22.00 uur en wordt gegeven in het Bernardinuscollege, Akerstraat 95 te Heerlen. De cursusdatums zijn  maandagavond  7 april, 12 mei, 19 mei, 26 mei en 2 juni 2014.

De deelnamekosten voor LGOG-leden, leden van de uitgenodigde heemkundeverenigingen en archeologische werkgroepen en studenten/scholieren bedragen € 40,00. Voor niet-leden bedragen de deelnamekosten € 60,00.  Op het einde van de cursus ontvangt u een digitale syllabus met de presentatiedia’s per avond en relevante achtergrondinformatie en een persoonlijk deelnamecertificaat.

Tijdens de cursus zal er eerst een archeologische basis worden gelegd waarin zowel de historische als de hedendaagse archeologische praktijk uit de doeken zal worden gedaan. Daarna zal nader worden ingegaan op de archeologie van Parkstad op basis van de bekende tijdvakken: Steentijd (Paleo-, Meso- en Neolithicum) , Metaaltijden (Bronstijd en IJzertijd), de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

De volgende docenten hebben hun medewerking hiertoe toegezegd: dr. Luc Amkreutz (conservator prehistorie RMO), drs. Yannick Henk (zelfstandig archeoloog), dr. Karen Jeneson (conservator Thermenmuseum), drs. Henk Stoepker (zelfstandig archeologisch adviseur en onderzoeker), drs. Gerard Tichelman (archeoloog RAAP) en lic. Hilde Vanneste (regioarcheoloog Parkstad). Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de cursus via avl@lgog.nl onder vermelding van ‘cursus streekarcheologie’. Vermeldt naam, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en de organisatie waartoe u eventueel behoort (archeologische /historische vereniging, werkgroep, kring, school etc.) Er geldt een beperking voor het aantal deelnemers.

Een deelnemer is ingeschreven zodra het genoemde cursusbedrag is overgeschreven op bankrekening NL25 INGB 0003 4809 00 t.n.v. Archeologische Vereniging Limburg te Geulle. Bij een te beperkt aantal deelnemers zal de cursus worden afgelast. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht over het al dan niet definitief doorgaan van de cursus en teruggave van het reeds betaalde cursusgeld indien deze niet doorgaat.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook