Momenteel wordt in opdracht van de Provincie Limburg door de samenwerkende bedrijven ArcheoPro en ADC een archeologisch onderzoek uitgevoerd in de diepere lössafzettingen bij Amstenrade gericht op het opsporen van vindplaatsen uit het midden-paleoliticum. Daartoe worden diepe proefsleuven aangelegd en worden omvangrijke lössprofielen intensief bestudeerd. Tijdens dit lopend onderzoek zijn reeds enkele artefactconcentraties aangetroffen.

Op vrijdag 25 april as. kunnen L.G.O.G.-leden tussen 10.00 en 12.00 uur deelnemen aan een excursie naar deze interessante en unieke onderzoekslocatie. De onderzoekers zullen u rondleiden op de onderzoekslocatie en uitleg geven over de bevindingen die zijn gedaan. Behalve voor archeologen is het onderzoek ook bijzonder interessant voor geologen geïnteresseerd in de geschiedenis van het Zuid-Limburgse lösslandschap.

Belangstellenden kunnen zich voor deze excursie aanmelden via avl@lgog.nl. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.

De onderzoekslocatie is moeilijk begaanbaar en kan afhankelijk van de weersomstandigheden modderig dan wel stoffig zijn. Geschikte kleding en geschikt schoeisel zijn derhalve wenselijk. Deelnemers ontvangen na aanmelding meer informatie.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook