Met ingang van de maand mei 2014 wordt door het Savelbergklooster iedere laatste woensdag van de maand een wandeling georganiseerd. Deze wandeling brengt de deelnemers op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Plekken die bezocht worden zijn o.a. de kapel van het klooster Huize de Berg en het kloosterkerkhof. Er wordt langs de locaties van verdwenen gebouwen gewandeld. Deze gebouwen werden die in het verleden door de zusters en broeders geëxploiteerd ten behoeve van de Heerlense bevolking maar ook van gasten die van heinde en verre kwamen.
Onder leiding van een ervaren gids wordt een en ander uitgelegd over het kloosterleven en in de kapel worden de glas-in-lood ramen en de vele houtsnijwerken die de kapel rijk is toegelicht. Tijdens deze wandelingen zal een stukje Heerlen uit vroeger tijden zal herleven!
De kosten bedragen € 3,00 per persoon. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden bij het museum: Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2, Heerlen. Dit kan ook telefonisch: 045 – 571 9820. Per wandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen.
De eerste wandeling wordt gehouden op woensdag 28 november 2014. De start is om 13.30 u.  Vanaf 13.15 u. zijn deelnemers van harte welkom bij het museum. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook