Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade presenteert muziek uit en rondom de mijnen. Er wordt niet alleen gekeken naar het verleden maar ook naar het heden. Dit vindt plaats op een bijzondere locatie die verleden en heden met elkaar verbindt.

Tijdens de voorbereidingen werd al snel een link gelegd naar het kunstproject Sjtub: een initiatief van het collectief Sjtub dat een ‘ademend’ publiek kunstproject nastreeft. In samenwerking met filosoof Frans Geraedts, componist Hardy Mertens en beeldkunstenaar Christine Munz is de basis gelegd via een door beeld en woord ondersteund muziekwerk voor harmonieorkest: ‘Sjtub’.

Dé kans voor het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade om onder leiding van dirigent Guido Swelsen een echte wereldpremière tijdens de concerten te kunnen presenteren. Het kunstproject Sjtub zal namelijk de opening van de concertavonden vormen, waarna het muzikale programma voor de pauze in zijn geheel met de thematiek mijnen en mijnverleden doorspekt zal zijn. Een zeer gevarieerd programma: de van de op een mijnramp gebaseerde compositie ‘Subterra’ tot aan de bekende Carboonklanken zullen te horen zijn. 

De locatie is een verhaal apart, deze vormt namelijk een link naar de geschiedenis van onze regio en een verbinding met muziek. Na enig speurwerk werden de onderhandelingen gestart met Highlite International, een wereldwijd bekende leverancier van licht- en geluidsapparatuur die gevestigd is op industrieterrein Dentgenbach met uitzicht op de omringende steenbergen tot in Duitsland. In het verledenwaren in onze regio veel mensen werkzaam waren in de mijnen en het aanleverende bedrijfsleven, vandaag de dag wordt die werkgelegenheid geboden door pareltjes als Highlite International. De schitterende showroom van Highlite biedt niet alleen een geweldige entourage, maar bovendien ook de technische mogelijkheden om het kunstproject Sjtub te realiseren. 

Het tweede deel van het concert kijkt heel duidelijk naar het heden. Het Koninklijk Harmonieorkest. Kerkrade zal tijdens dat tweede deel samen met Pop- rock-, coverband Kick the Fridge en DJ Ron van den Beuken muzikaal invullen. Niet alleen ‘solo’, maar zeker ook in cross-overvorm zal het programma na de pauze het heden ‘eer aandoen’. 

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade, Sjtub, Highlite International en alle overige artiesten nodigen u op 30 en 31 mei van harte uit om deze speciale concerten te bezoeken.                                                                                                                                                                                                             Een bijzonder concert op een bijzondere locatie! Aanvang 20.00 uur. Voorverkoop € 14,50 en avondkassa € 17,50. Kijk voor meer informatie of kaarten op www.harmoniekerkrade.nl