Op vrijdag 20 juni wordt door Heemkundevereniging de Bongard weer een Midzomer­nachtwandeling georganiseerd! Iedereen, jong en oud, is hierbij van harte welkom. Midzomer houdt verband met de zonnewende waarbij de langste dag van het jaar wordt gevierd. Dit betekent dat de zon op het hoogste punt staat en de kortste nacht van het jaar aanbreekt. Net als Midwinter (in december) is Midzomer een keerpunt in het jaar. Hierna worden de nachten tot aan Midwinter steeds iets langer.

Het vieren van Midzomernacht is een traditie die ver teruggaat in de tijd. Voordat het christendom in Europa zijn intrede deed, vierden heidense volkeren feesten, die verband hielden met vruchtbaarheid, de natuur, de oogst, leven en dood. In de Midzomernacht wordt stilgestaan bij het feit dat de gewassen nog verder moeten rijpen terwijl de dagen weer gaan korten. Centraal bij dit feest staat het ontsteken van een groot vuur. In Scandinavische landen is het Midzomerfeest een van de belangrijkste feesten van het jaar. Wij vinden dit een hartstikke leuke traditie en nodigen hierbij iedereen uit om deel te nemen aan deze wandeling. Dit jaar gaan we met een beetje hulp appels en marshmallows bakken. Bovendien komt onze vrijwillige brandweer – als er elders geen brandhaard is – een demonstratie geven: hoe we veilig met onze vuurtjes en marshmallows om kunnen gaan bijvoorbeeld. Natuurlijk blijven we op deze lange dag lekker lang wakker en zijn we de hele avond buiten!

Lijkt het jou ook leuk om een gezellige avond­tocht te maken en af te sluiten met een  kampvuur, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt? Kom dan op 20 juni om acht uur naar het scoutinggebouw aan de Sportlaan! Zorg wel voor een warme trui of jas en een zaklantaarn.

Deelname is gratis! Start om 20.00 uur bij het Scoutinggebouw aan de Sportlaan 1A in Simpelveld.