‘Tekenen aan de wand’, de nieuwe tentoonstelling van de wandschilderingen en kruiswegstaties van Aad de Haas, is van 6 juni tot en met 29 augustus te zien in SCHUNCK* glaspaleis. SCHUNCK* presenteert in de Aad de Haas-zaal op niveau +4 de originele ‘schetsen’ voor wandschilderingen, kopieën uit briefwisselingen en foto’s, naast werk uit de eigen Aad de Haas-collectie. Naast schilderijen, tekeningen en grafiek behoren ook wandschilderingen tot het uitgebreide oeuvre van Aad de Haas. Wellicht het meest bekend zijn de wandschilderingen en kruiswegstaties die hij tussen 1946 en 1949 vervaardigde voor de Sint Cunibertuskerk in Wahlwiller. Wandschilderingen van De Haas’ hand verschenen onder andere in het Bernardinuscollege en het St. Jozefziekenhuis Heerlen en de kapel van Vijverdal in Maastricht. De tentoonstelling is te zien van dinsdag t/m zondag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur.

Ga op TOUR D’AAD!  Onder begeleiding van Ko van Dun neemt SCHUNCK* u vrijdag 29 augustus mee met een bustour langs wandschilderingen en kruiswegstaties van Aad de Haas op de volgende locaties: Psychomedisch centrum Vijverdal (Maastricht), St. Cunibertuskerk (Wahlwiller), Kasteel Strijthagen (Landgraaf), Charlemagnecollege (Landgraaf), Gemeentehuis Landgraaf en het Bernardinuscollege (Heerlen). Dit is een unieke kans want doorgaans zijn niet alle locaties altijd toegankelijk voor publiek! Zie de website voor meer informatie.  Liever op eigen gelegenheid op stap? Download dan binnenkort de TOUR D’AAD app via www.schunck.nl.