Begin juni werd het project “Het geheim van Heerlen” gelanceerd. “Het geheim van Heerlen” is een stadswandeling 2.0 voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Aan de hand van negen aanwijzingen verspreid in Heerlen-centrum valt een geheim te ontdekken over de geschiedenis van de stad Heerlen. Op deze negen locaties zijn QR-codes te scannen die een deel van het uiteindelijke verhaal weergeven. Wie alle negen de locaties bezoekt krijgt toegang tot het geheim.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Heerlen. De personages uit het verhaal zijn fictief, de meeste gebeurtenissen echter zijn gebaseerd op historische feiten. Met “Het geheim van Heerlen” heeft initiatiefnemer Made in Melon het doel voor ogen om regionale geschiedenis en omgevingskennis onder leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit brugklassen van het middelbaar onderwijs te stimuleren. De ontdekkingstocht is bovendien erg leuk om met het hele gezin te lopen.

Eerder realiseerde Made in Melon die het project “Het geheim van Heerlen”  initieerde het online platform Heerlen Vertelt. Dit is een website (www.heerlenvertelt.nl) bedoeld om verhalen over Heerlen te verzamelen. Met dit nieuwe initiatief wil Made in Melon op een aansprekende manier ook jongeren interesseren voor regionale geschiedenis en daarnaast ook jongeren (weer) meer bewust maken van hun eigen omgeving.

Zie voor meer informatie : www.hetgeheimvanheerlen.nl. Wie vragen heeft over dit project kan contact opnemen met: Maurice van Opdorp maurice@madeinmelon.nl

Lees ook: