Op donderdag 18 mei 2017 om 19.00 uur vindt in Kerkrade in het Cube design museum de opening plaats van de nieuwe expositie Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask. Vanaf 19 mei is de expositie toegankelijk voor het publiek. Over de einddatum wordt u nog nader geïnformeerd.

Een expositie over het design voor poep en pies? Moet dat? Jazeker! Denkt u nog wel eens na over de witte troon waarop u, zodra u aandrang voelt, plaats kunt nemen? Of neemt u uw toiletpot eigenlijk voor lief? Heeft u recht op goed sanitair? Of is het eigenlijk een privilege? Eén op de drie mensen op aarde heeft geen toegang tot een deugdelijk toilet, met alle ontwrichtende gevolgen voor gezondheid en maatschappij van dien. Tijd dus om uw pot eens de aandacht te geven die hij verdient! Verdiep u in de vele verschijningsvormen van design voor poepen en plassen, zowel in verleden, heden, als toekomst en zowel in binnen- als buitenland. De nieuwe expositie van Cube design museum toont met bijzondere collectiestukken de ontwikkeling van het toilet; van kakstoel tot hypermodern closet met voorverwarmde bril en innovatieve designs voor de toekomst, waarin de menselijke ontlasting op waarde geschat wordt. Ook thema’s als schaamte, privacy, hygiëne en praktische aspecten worden belicht. Op welke manier kan design een bijdrage leveren aan beter sanitair wereldwijd?

Deze expositie komt tot stand in samenwerking met Design Indaba, Sulabh International Social Service Organisation en de World Toilet Organization en wordt gesubsidieerd door de provincie Limburg.

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook