Facetten Land van Rode omslagIn de De Limburger schreef Peter Bruijns twee artikelen naar aanleiding van ons laatst gepubliceerde boek in de Historische Reeks Parkstad Limburg. Facetten uit de geschiedenis van het Land van Rode was de aanleiding voor de journalist om enkele van de facetten in dit boek in de kranten van respectievelijk 18 december 2017 en van 16 januari 2018 breed uit te meten. En terecht naar onze mening. Onze regio in de 18e eeuw behoeft nieuw onderzoek en de artikelen in de onlangs verschenen bundel geven een eerste aanzet. Stichting ‘Bokkenrijders: Mythe of Werkelijkheid’ wil dat onderzoek de komende tijd vanuit verschillende wetenschappelijke vakdisciplines laten doen. Meer daarover op: http://bokkenrijdersonderzoek.eu/

Lees of download hier de berichten:

2017-12-18-DDL-02004HE007 Pattattaks voor boeren Rolduc

2018-01-16-DDL-02002HE005 Bok geschoten met bende van bokkenrijders

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: