De tentoonstelling ‘Het DNA van Limburg’ is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Vredeseducatie en was eerder te zien in het Limburgs Museum in Venlo. De toegang tot deze expositie in inbegrepen bij de entreeprijs. Speciaal voor mbo-studenten en NT2 studenten is een educatief lespakket samengesteld bij deze tentoonstelling. Deze tentoonstelling loopt parallel met de expositie ‘Verdeel & Heers’ die tegelijkertijd te bezoeken is in Kasteel Hoensbroek.

De tentoonstelling is opgebouwd rondom vier verschillende thema’s:

Thuis
Wat hebben mensen dan allemaal nodig om zich thuis te voelen? Een plek waar je gelukkig kunt zijn en geluk kunt delen?

Identiteit en imago
Wie ben ik, wat maakt mij tot mij? Hoe zie ik mezelf, en wat heeft Limburg, wat heeft mijn land daar mee te maken? Hoe kijken anderen tegen Limburg aan, wat is daar goed aan, wat is daar mis mee en moeten Limburgers zich daar druk om maken?

Het DNA van Limburg
Bestaat er een Limburgs karakter? Is er Limburgs DNA te vinden? Zo ja? Wat kun je er dan mee? Wat bedoelen we dan met de uitspraak: “Limburg zit die man/vrouw in het DN

Samenleven
Wat zijn vooroordelen over Limburgers en welke vooroordelen hebben we zelf? Zijn ze handig, lastig of fout? Wat kunnen/moeten we er mee? Hoe kunnen we samenleven met mensen die anders zijn, zonder de eigenheid te verliezen? Hoe kunnen we verdraagzaamheid leren.

Pasklare antwoorden geeft DNA van Limburg niet. Interactieve verrassingen zetten je wel aan het denken. Ben je geen Limburger? Dan is deze tentoonstelling absoluut ook interessant.

Entree
DNA van Limburg is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Vredeseducatie en was eerder te zien in het Limburgs Museum in Venlo. Toegang tot deze tentoonstelling is inbegrepen bij de reguliere entree.

Speciaal voor MBO studenten en NT2 cursisten is er door stichting Vredeseducatie een educatief pakket samengesteld bij deze tentoonstelling.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook