Op 29 november opende op het Maanplein in Heerlen een tijdelijk Migratiemuseum, dat zich zal bezighouden met migratie in Zuid Limburg.
De tentoonstelling, die loopt tot 29 februari, is onderdeel van het post-mijn festival Bovengronds.

Getoond worden verhalen over de migratie naar Limburg ten tijde van de mijnen, de tijd van ‘gastarbeiders’, maar ook hedendaagse migratie door vluchtelingen en arbeidsmigranten. Gestart wordt met een vaste collectie (van foto’s, voorwerpen en verhalen) maar het is de bedoeling dat tijdens de openingstijden de expositie aangroeit door de verhalen over en herinneringen aan migratie van bezoekers.

Het Migratiemuseum is actief op zoek naar herinneringen in de vorm van verhalen, foto’s, filmpjes en voorwerpen die de individuele ervaringen illustreren. Daarnaast is het museum op zoek naar enthousiaste medewerkers die als gastheer of gastvrouw willen optreden tijdens de openingsuren op woensdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur. Gastheren en -vrouwen heten de bezoekers welkom, gaan met hen in gesprek over (hun) migratie, om die eventueel vast te leggen. Zij maken afspraken over afgestane voorwerpen voor de tentoonstelling en maken deel uit van een enthousiast team. Interesse? Neem contact op met Hanne-Maria Minderhoud, hminderhoud@gmail.com, telefoon 06-18682022

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook