Heemkundevereniging De Bongard heeft dit jaar weer twee nieuwe boeken in eigen beheer uitgegeven.

Het eerste is een vervolg op het boek ‘Echo uit huize Loreto’ van auteur Donné Jaegers. Het betreft een uitwerking van het onderzoek naar de schrijfster van het dagboek dat ten grondslag lag aan dit boek. Het beschrijft de spannende zoektocht die Donné Jaegers samen met Sr. Maria Caritas Kreuzer P.I.J. doorlopen heeft om de originele schrijfster van het dagboek te vinden. Het is het logische vervolg op het in 2014 uitgegeven Echo uit huize Loreto. De titel van deze uitgave is  ‘Tagebuch von Haus Loreto, Onderzoek naar ontstaan, vorm en auteur’. De uitgave omvat 43 pagina’s in full color in een harde kaft op A5 formaat. Het boek kost €8,-.

01 Boekomslag Tagebuch von Haus Loretto

Het tweede boek is voortgekomen uit een eerder uitgegeven wegkruisboekje voor Bocholtz uit de jaren 1990. De schrijver, Guus Herbergs, vond het niet compleet en heeft een uitgebreid verhaal eraan toegevoegd. Hierin wordt alles beschreven wat op de wandelroute tussen de wegkruisen te zien is. Het boek heet daarom ‘Van Kruis naar Kruis, historische wandelingen door Bocholtz’. Vrijwel elk plekje in het dorp wordt beschreven, waardoor het een heuse encyclopedie van Bocholtz is geworden. Ondanks het feit dat de auteur bij geen enkel onderwerp lang van stof wordt, omvat dit boek 320 pagina’s en meer dan 400 afbeeldingen. Daarnaast zijn achterin drie losse wandelkaarten bijgevoegd. Uiteraard is ook deze uitgave in full color en in een harde kaft gevat. Dit boek kost €30,-.

02 Boekomslag Kruis tot kruis

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij bakkerij Dreessen in Bocholtz, The Readshop in Simpelveld, Kloosterboekwinkel te Wittem en natuurlijk bij onze vereniging, De Baan 52 in Bocholtz. Naast bovenstaande uitgaven zijn een groot aantal eerdere uitgaven ook nog verkrijgbaar bij Heemkundevereniging De Bongard. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met www.debongard.nl.

 

 

 

 

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: