Hieronder informeren maken wij u graag attent op de activiteiten van Heemkundevereniging Landgraaf in 2019. Deze activiteiten staan allemaal in het teken van de Tweede Wereldoorlog.

– Op donderdag 24 januari aanstaande de lezing ‘WO II de gebeurtenissen, de achtergronden en de USA 1933-1945′ door Cecil Buis. Plaats van handeling is MFC An de Voeëgelsjtang, An de Voeëgelsjtang 12, 6373BJ Landgraaf. Aanvang 19.30 Deze lezing is gratis toegankelijk voor iedereen.

– Op donderdag 21 februari is het onderwerp van de lezing de Jodenvervolging in Limburg en wordt verzorgd door Herman van Rens in MFC An de Voeëgelsjtang en de start is om 19.30 Deze lezing is gratis toegankelijk voor iedereen.

– Op donderdag 21 maart zal de lezing in het teken staan van D-Day en de begraafplaats en in Normandië. Spreker zal Hub Schetters zijn. Het adres is MFC An de Voeëgelsjtang en de start is om 19.30 Deze lezing is gratis toegankelijk voor iedereen.

– Op donderdag 18 wordt de jaarvergadering voor leden gehouden in MFC de Voeëgelsjtang en de start is om 19.30.

– Op donderdag 16 mei gaat de lezing over de mijnwerkersstaking van 1943, gehouden door Martin van de Weerden in MFC An de Voeëgelsjtang. Ook deze lezing is vrij toegankelijk voor iedereen. Aanvang: 19.30.

– Op zaterdag 8 juni staat de excursie naar het Oorlogsmuseum Overloon en het oorlogskerkhof in Ysselstein op het programma. Deze activiteit is alleen  toegankelijk voor leden.

– Na de zomermaanden gaat het verder op zaterdag 14 september met de Open monumentendag 2019 in MFC de Voeëgelsjtang. Ook deze activiteit is gratis toegankelijk voor iedereen.

– Op donderdag 17 oktober staat een lezing over het Amerikaans kerkhof in Margraten en de kinderen van zwarte bevrijders door Mieke Kirkels op het programma in MFC de Voeëgelsjtang. Aanvang 19.30. Ook deze activiteit is voor iedereen vrij toegankelijk.

– Op vrijdag 9 november wordt het jaarboek 2018 gepresenteerd in MFC An d’r Put, Pastoor Scheepersstraat 3, Landgraaf. Deze avond is alleen voor leden toegankelijk.

– Op donderdag 5 december worden films uit het archief van de Heemkkundevereniging Landgraaf vertoond in MFC de Voeëgelsjtang. De avond begint op 19.30 en er is voor iedereen gratis toegang.

Het adres van MFC de Voeëgelsjtang is: An de Voeëgelsjtang 12, te Landgraaf.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook