Ploegen, zaaien en oogsten…
Voeren, melken en uitmesten…
Kneden, bakken en schaften…

Het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) in Maastricht presenteert de fototentoonstelling ‘Van, voor en door boerinnen en boeren’.

Deze tentoonstelling bestaat uit foto’s afkomstig uit de collecties van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en ZijActief Limburg. Vijf enthousiaste boerinnen en boerendochters selecteerden uit duizenden foto’s een dertigtal favorieten die de verhalen vertellen over de praktijk van het boerenleven in de twintigste eeuw.

Aan de hand van hun eigen herinneringen en ervaringen hebben zij vervolgens de foto’s beschreven. Hoe was het om op te groeien en te werken op een boerderij? Welke geuren en kleuren waren dagelijkse kost? Welke klusjes moesten er allemaal gedaan worden én hoe werden die gedaan? De boerinnen en boerendochters zijn bij uitstek geschikt om het publiek de verhalen te vertellen over het boerenleven in de twintigste eeuw. De tentoonstelling ‘Van, voor en door boerinnen en boeren’ bestaat uit 27 foto’s.

De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 8 februari in Hoeve Scholtissenhof, Heiweg 1 in Bocholtz om 14.00 uur. De foto’s zijn al vanaf woensdag 30 januari te zien tijdens de openingstijden van het Sociaal Historisch Centrum Limburg in Maastricht. De tentoonstelling duurt tot 30 maart. Aanmelden voor de opening is wenselijk via: mkerckhoffs@lltb.nl.

Meer informatie over het project
In juni 2018 bezochten vijf enthousiaste boerinnen c.q. boerendochters: Hilde Vaassen uit Wylre, Marie-Louise Huls en Rebecca Steinbusch beiden uit Sint Geertruid, Monique Kerckhoffs uit Spaubeek en Agnes Jacobs uit Gulpen het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg te Maastricht. Zij kwamen grasduinen in hun eigen verleden en dompelden zich onder in de fotocollecties van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en ZijActief Limburg. Uit de duizenden foto’s selecteerden zij 27 favorieten die vervolgens door de dames zijn beschreven.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook