heerlerbaan vroeger coverBij de afsluitende receptie van de festiviteiten van H100 – Honderd jaar Heerlerbaan in de Caumerbron te Heerlerbaan op zondag 6 januari 2019 verscheen het fraai geïllustreerde boek ‘Heerlerbaan vroeger… – van verbindingsweg tot urbane woonwijk´. Het is nummer 8 in de serie ‘De geschiedenis van de Heerlense buurten’. Deze keer door Het Land van Herle en Historisch Goud – Rijckheyt uitgegeven in samenwerking met Stichting H100.

Het boek telt 350 pagina’s volledig in kleur met meer dan 400 foto’s (de oudste foto’s natuurlijk in zwart-wit…). De teksten zijn geschreven door Al Kerckhoffs, Sjef Hautvast, Marjo en Pé Diederen  en Roelof Braad met medewerking Ger Seetsen, Jan Hendriks en Jacq. Zenden. John Dohmen tekende voor de vormgeving, die vernieuwend is ten opzichte van de eerdere uitgaven in de serie. Naast de berichten over de geschiedenis van de wijk zijn interviews met (oud) Heerlerbaners opgenomen.

Het boek is tijdens boekpresentatie aangeboden aan de kinderwethouder voor Heerlerbaan, wethouders Adriane Keulen en Frank Simons en daarna aan genodigden. Via de de webshop van Het Land van Herle en bij het Thermenmuseum is het boek te koop voor € 17,50. Heerlerbaners kunnen het boek ook bij Plus Sturing verkrijgen, ook voor € 17,50 en krijgen daar dan 3 mokken met nostalgische een Heerlerbaan-afbeelding erop cadeau.

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Lees ook: