Op maandag 28 januari zal Maurice Heemels een lezing verzorgen over ‘Begraafcultuur in Limburg’. De negentiende- en vroeg twintigste-eeuwse begraafplaatsen worden ook wel getypeerd als ‘spiegel’ van de samenleving. Heemels toont in zijn lezing aan dat dit ook voor de Roermondse ‘necropool’ geldt. De sociale verschillen in de stad kwamen scherp tot uiting in de klassenindeling op de begraafplaats, in de begrafenisrituelen en in de monumentale grafcultuur.

Heemels verhaal zal bij vele toehoorders herinneringen oproepen aan een tijd waarin klassen op begraafplaatsen en tijdens rouwmissen, niet alleen in Roermond maar overal in Limburg, nog heel gewoon waren.

Deze lezing is te bezoeken in het Venrays Museum aan het Monseigneur Goumansplein 1 te Venray. De aanvang is om 19.30 en het evenement zal eindigen omstreeks 21.30 uur. Deze lezing is gratis te bezoeken voor LGOG-leden en van niet-leden wordt een bijdrage van €5,- gevraagd

Kijk voor meer informatie op de site van het LGOG: www.lgog.nl

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook