Kring Valkenburg & Heuvelland en Parkstad organiseren op 16 maart de jaarlijkse Heemkundedag. Deze bijeenkomst is voor de besturen van de heemkunde verenigingen in de beide regio`s, met de bedoeling elkaar beter te leren kennen en van elkaars activiteiten op de hoogte te worden gesteld. Dit evenement begint om 09:30 en zal duren tot circa 12:00 uur en vindt plaats in Gemeenschapshuis ‘Wilder Tref’, President J.F. Kenndystraat 11 in Wahlwiller.

Programma
9.30 – 10.00   Ontvangst met koffie en vlaai
10.00 – 10.30  Voorstellingsronde heemkundeverenigingen
10.30 – 12.00  Rondleiding in een wijngaard o.l.v. wijngaardenier Wim Hendriks

Tijdens de rondleiding geeft de heer Hendriks uitleg over de geschiedenis van de wijngaard, de invloed van de bodemgesteldheid, de ligging en het klimaat op de kwaliteit van de wijnen. Ook de keuze van de juiste duivensoort voor deze omgeving komt aan bod. Wij wijzen er op dat bij slecht weer een paraplu en gepaste schoenen aan te bevelen zijn.

 Aanmelden kan tot uiterlijk 9 maart. Deelnemers dienen zich aan te melden voor 9 maart bij Herbert Kuijpers, tel. 0644436084 of per e-mail: h.j.j.kuijpers@gmail.com.

 

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook